Efsane Tenor Pavarotti

Bence dünyaya gelmiş geçmiş en iyi tenör'dü.
20 li yaşlarımda sanatına olan ilgi daha fazlaydı hele dünyaca meşhur o "o sole mio " aryalarına bayılırdım. Bazen tüylerim diken diken olurdu. Bu adamın ses tellerine tanrının eli dokunmuş olmalı derdim. Nolmal üstü bir ses ve yeteneğe sahipti.
U2, Queen, Jon Bon Jovi, Ricky Martin, Mariah Carey, Liza Minelli ile ve bir çok pop - rock sanatçısı ve grupları ile yaptığı düetler belkide onu dünyanın en çok tanınan ve sevilen tenoru yapmıştı.
Pavarottinin hayat öyküsü şöyleymiş;
Bazı çevreler tarafından kuşağının en büyük opera sanatçısı olarak gösterilen Pavarotti 71 yaşındaydı. Özgeçmişi Modern (Opera) dönemindeki en önemli ses sanatçılarından Pavarotti 1935'te İtalya, Modena'da doğdu. İlk müzik deneyimini şehrindeki koroda, babası Fernando ile yaşadı. Delikanlıyken, babasıyla Gioachino Rossini adlı koroyla Galler'e gitti. Llangollen uluslararası şarkı söyleme yarışmasında birinci oldu ve bu onu bir tenor olmak konusunda hırslandırdı. Aslında bir öğretmen olmak için yetiştirilen Pavarotti, Arrgio Pola ve Ettore Campogallianni tarafından aldığı derslerle Concorso İnternazionale adlı ödülü 1961 yılında kazandı ve opera dalındaki başlangıcını bir tiyatro salonunda La Boheme eseri ile aynı yılın 29 Nisanında yaptı. Bundan sonra Güney ve Kuzey Amerika, Asya, Afrika, Avrupa ve Avustralya'da birçok kez konser verdi. Ayrıca bu ona Dünyanın birçok yerinde konser veren 3 tenordan biri olma gibi bir mevki sağladı. Ardından Modena'da genç şarkıcıları eğitecek bir okul açtı. "Şu zamana kadar gelmiş geçmiş şüphesiz en önemli tenor" olarak nitelendirilen Pavarotti, pankreas kanseri nedeniyle yaklaşık bir yıl önce ABD'de ameliyat edilmişti. Pavarotti, bir süre önce de Modena'da hastaneye kaldırılmıştı.
Kaynak: AA
Pavarotti o sole mio aryasının iki farklı versiyonu. İyi seyirler...
Efsane Tenor Pavarotti Efsane Tenor Pavarotti Reviewed by Ömür Yılmaz on 13:40 Rating: 5

Hiç yorum yok :

ads
Blogger tarafından desteklenmektedir.