Enez’de tatil

Tatil dönüşü biriken bir sürü işlerim vardı bir çoğunu hallettim. Şimde gelelim tatil izlenimlerine. Belki Enez’e tatile gitmeyi planlayanlar vardır biraz rehber niteliğinde bir yazı yazalım. Galiba giriş yazısını çok abarttım Enez’e bağlı Büyükevren beldesine tatile gidecekler için yazıyorum. Böyle daha iyi oldu.
Aklınıza şöyle bir soru gelebilir, neden Türkiyede bir çok tatil beldesi varkan Edirne, Enez’i tercih ettin? Hemen cevap verelim.
Otobüsle 4,5 saat sürüyor. 1,5 yaşında bebeğimiz nedeniyle yakın olması.
Ulaşım ücretinin ucuz olması (Otogardan direk Enez , Büyük Evren’e otobüs seferleri var. Bilet ücreti 22 YTL “Gürel Turizm” Büyük Evren’de inince sahile taksiyle gitmeniz gerekiyor 15 YTL taksi ücreti. Bu arada biz Büyük Evrende indiğimizde dumur olmuştuk çünkü Büyük Evreni Sahilde zannediyorduk)
Yine bebek olması sebebiyle otel yerine yazlık kiralamayı tercih ettik.
Büyük Evrende bahçeli dublex yazlık evler var. Yazlık kiralama sebebimiz bebeğe bakma işini eşim ve ben ile birlikte eşimin ablası ve onun kızı da yardımcı oldu. Bebek yüzünden kalabalıklaştığımız için yazlık daha uygun ve ekonomik.
Büyük Evren sahili Ege denizi’ne bakmaktadır ve Saroz körfezinin uzantısıdır. Saroz körfezi kaptan Custo’nun bilimsel araştırmalarına göre dünyada kendini temizleyen iki bölgeden biriymiş. Yanılmıyorsam diğeri Avusturalyada. Avusturalyaya gidemyeceğimize göre!…
Her şeyden önemlisi Büyükeveren Sahili kum olması. Yine bebek olduğu için yere düşmesi durumunda kazadan sakınmak.
Bir diğer nedende hiç Enez’de tatil yapmamıştık görme fırsatımız oldu.
Yukarıda sıraladığım şeyler Enez’e tatile gitme nedenlerimdi. Peki beklentilerimi karşıladımı diye merak ederseniz tam olarak karşılamadı. Nedenlerini sıralarsak. Büyükeveren sahilinde bulunan yazlık evler, martı sitesi hariç sahilde yaklaşk 800-900 metre uzaklıkta. Biz TESİŞ sitesinde kaldık. Yani yaklaşık 1 km sahile mesafe var. Bir eve gideyim döneyim dedinmi 1 saatin gidiyor. Daha yakın olmasını ümit ediyorduk. Sahile yazlık evlerin bu kadar uzak olmasının en büyük sebebi kumsal ile ev arasında büyük bir sazlık bölge var. Burası deniz seviyesinde olduğu için sürekli bataklık modunda. Geceleri bu bataklıktan zebani gibi sivri sinekler çıkıyor. Bu yüzden yazlıkta bir mangal partisi, terasta bir akşam yemeği ve sosyal tesiste bir köfte yemeyi beceremedik Sinekler özellilkle geceleri saldırıya geçiyorlar. Tüm yazlık evlerin cam ve pencerelerinde sineklik var. Kısaca sinekler akşamları a sosyal bir tatil geçirmemizi sağladı. Akşamları evde tıkılı kaldık. Yazlığa giderken sinek mevzusundan haberimiz vardı o yüzden off sivri sinek kovucu aldık ama bana ve oğluma ne yazıkki alerji yapığından kullanamadık. Neyseki sivrisinekler gündüzleri ortaya çıkmıyorlardı. Gece sinir krizleri geçirirken gündüz cennet sahillerde herşeyi unutuyorduk. Çünkü inanılmaz güzel sahil ve pırıl pırıl bir deniz buna sebep oluyordu. Birde oğlumun yaptığı şaklabanlıklar.
Her şeye rağmen merak edenler olabilir yazlık evi kaça kiraladınız diye hemen cevap verelim, günlüğü 60 YTL’den 10 ün için peşin 600 YTL + 20 YTL elektrik tüketimi için peşin verdik.
Yazıyı yazarken sanki hep şikayet etmiş gibi oldum. Sivrisinek haricinde aslına bakarsanız pek bir şikayetimiz olmadı. Ama küçük sorunlar var. Belki Enez belediyesi veya Büyükevren belediyesi bu sorunlara çözüm bulabilirler.
Büyük Evren Sahilinden Otogara direk dolmuş yok. Olan dolmuşlarda sabah 07:30 ve 08:30 olmak üzere günde iki sefer.
Büyük Evren ile sahil arası 7 km. Ve bu 7 km toprak bir yol. Giderken taksiyle gittiğimiz için bir sorun yoktu. Ama dönüşte taksi olmadğı için minibüsle Keşan’a gittik. (Tabii otogara gitmediği için keşanda Turuva turizm ofisinde indik) İndiğimizde bagajlarımızı alınca şok olduk. Tüm bagajlarımız toz içindeydi. Abartmıyorum tozdan gri hale gelmişlerdi. Bunun nedeni 7 km Büyük Evrene kadar olan yolun toprak olması. Belde ve İlçenizin turzim açısından gelişmesini istiyorsanız acil olarak asfalt yaptırmanız gerekiyor. Kışın eminimki o yola kimse girmiyordur. Çünkü o yol kışın çamur olur.
Sahilde sinek sorunu var. Sazlıklardaki bataklık görünümü bölgeyi acil olarak kurutmak veya buna benzer önlemler alınması gerekir. Keza sivri sinek büyük sorun. Site sakinleri ilaçlma yapıyor ama onlarınki sadece görüntü. Çünkü bu konuda çok deneyimsizler. Gündüz ilaçlama hiç bir şekilde çözüm olmaz çünkü gündüz sinek yok :)
10 günlük tatilimiz dönüş yolu, akşam sinekleri haricinde güzel geçti diyebilirim. Tavsiye edermiyim diye merak eden olursa şöyle bir açıklama getirebilirim… Gece hayatı çok sınırlı, sakinliği seviyorsanız, deniz ve kumsal sizin için önemliyse ve dinlenmek istiyorsanız çok güzel bir yer. Ama sineklerden nefret ediyorsanız, benim için tatil çılgınlar gibi eğlenmek’dir diyorsanız gitmeyin. Seneye oğlum 2,5 yaşında olacak bir daha yazlık istemem otele gideriz artık.
Enez’de tatil Enez’de tatil Reviewed by Ömür Yılmaz on 12:55 Rating: 5

Hiç yorum yok :

ads
Blogger tarafından desteklenmektedir.