Rocky ve Çocuk Gelişimi

Rocky filmini "X"  (1965 - 1979 arası doğanlar) ve "Y" (1980 - 1999 arası doğanlar) kuşaklarında doğmuş olanlardan sanırım izlemeyen yoktur. Bence günümüz "Z" kuşaklarına (2000 yılından sonra doğmuş çocuklar) mutlaka izletilmesi gerekiyor. Her ne kadar filmde klasik "Amerikan Rüyası" teması işlense de filmin sanata, spora ve insanlığa katkısı yadsınamaz. Malum "Z" kuşağı bilgisayar ve sosyal medya kuşağı... Yani kısaca çabuk tüketen ve çabuk bıkan bir kuşak. Rocky filminin serisi "X ve "Y" kuşağından çok "Z" kuşağına daha faydalı. Çünkü filmde sıradan bir insanın sabırlı çalışması halinde başaramayacağı hiç bir şey yoktur mesajını her bölümde kuvvetlice vurgularken aynı zamanda, insanın kıymeti, dostluk, aile ve arkadaşların başarıda son derece kuvvetli bir etkisi olduğu net bir şekilde paylaşılıyor. Diğer taraftan başarının ne kadar lezzetli, keyifli ve gurur verici bir duygu olduğunu seyirci kalbinde dolu dolu hissediyor. Ailece seyredilebilecek harika bir film.

Filmin kahramanı hakkında birkaç teknik bilgi paylaşmak istiyorum keza ön yargıları kırmak gerekiyor. O kas yığını olan Sylvester Stallone'ye bir çok kişi kaslarından dolayı oyuncu olmuştur gözü ile bakabilir ama o  tüm Rocky serisinin baş rol oyuncusu, yine tüm serinin yazarı ve 4 serinin ise yönetmeni.

Bu arada Sylvester Stallone 30 adet gösterime girmiş filmin yazarı, 11 filmin yönetmenliğini ve 10 filmin ise yapımcılığını yapmış inanılmaz üretken bir sanatçı.

Psikolog veya pedagog olmadığımdan ahkam kesmek bana düşmez ama, günümüz ebeveynlerine Rocky filminin serisini çocuklarıyla birlikte izlemesini şiddetle tavsiye ediyorum. 

Yazı kısa ve net: Rocky filmini tavsiye ederken, Sylvester Stallone'nin dahi bir sanatçı olduğunu, diğer taraftan ise çocuk gelişimi ve kuşaklar hakkında temel bilgileri öğrenmiş oldunuz. Kuşaklar demişken "X" kuşağında önce bir de "Baby Boomers" kuşağı var ki o da 1946 - 1964 yılları arasında doğanları kapsar.
Rocky ve Çocuk Gelişimi Rocky ve Çocuk Gelişimi Reviewed by Ömür Yılmaz on 12:52 Rating: 5

Hiç yorum yok :

ads
Blogger tarafından desteklenmektedir.