Güneş Ne Kadar Sıcak

Güneş ne kadar sıcak? Güneş ne kadar sıcak sorusuna gelmeden önce çocukken güneşin bir gün biteceğini düşünürdüm ama güneşin bu kadar büyük olduğu hiç aklıma gelmemişti!…
Şimdi, "Güneş ne kadar sıcak?" - sorumuza geri dönelim.
Güneşin ne kadar sıcak olduğu sorusunun cevabı birazda güneşin ne kadar büyük olduğunda gizlidir. Çünkü güneş kendi sistemine yani Güneş Sistemine bağlı olan en büyük gök cismidir. Bu çok büyük cismin üzerinde bulunan çok sıcak ve yanıcı aynı zamanda yanmakta olan bir çok gazlardan oluşmaktadır.
Güneş yüzeyinde her saniye milyonlarca atom bombası adedine eşit patlamalar gerçekleşir. Bu patlamalar o kadar büyük olur ki ortalama dünyamızın 40 – 50 katı büyüklüğünde dev alevler sıçrar. Güneş yüzeyinde yukarıdaki aksiyonlar olurken Güneş resmen ateşten bir top görünümü alır ve uzaya çok yüksek düzeyde ısı ve ışık yayar. Güneşin yüzeyinde dehşet uyandıran bu oluşum eğer olmasa dünyamız ve güneş sistemindeki diğer yıldız ve gezegenlerde her zaman gece yaşanmakla birlikte her yer buzullarla kaplanırdı. Zaten güneşin olmadığı bir yerde yaşamdan bahsetmenin anlamı yok. Çünkü yaşam olmasının imkanı yok.
Güneş ne kadar sıcak sorumuzun sadedine gelirsek…
Güneş sıcaklığı, güneşin dış yüzeyinde 6000 °C, Güneşin içindeki sıcaklık ise 12 milyon °C'dir.

Güneş Ne Kadar Sıcak Güneş Ne Kadar Sıcak Reviewed by Ömür Yılmaz on 12:15 Rating: 5

Hiç yorum yok :

ads
Blogger tarafından desteklenmektedir.