1970'ler Modası

Son zamanlarda moda ile ilgili yazıların www.eylos.com’da yazmadığımı daha doğrusu yazılmadığını tespit ettim.  Arşivlerimi karıştırdığımda moda konusunda tarzını çok sevdiğim 1960 ve 1970 yıllarına ait daha önce okumak üzere kayıt ettiğim web sitesini buldum. Bunu kesinlikle okuyucularımla paylaşmlayım diye düşündüm.
1960 modasını yaş olarak görmemiş olsam da 1970′lerin modasını hayal meyal hatırlıyorum veya resimler hatırlatıyor. 1970′ler modası denince aklıma gelen şeyleri sıralamak gerekirse;
Kısa şortlar
Apartman topuklu ayakkabılar
Kolsuz atletler
Mini etekler
Uzun çoraplar
Desenli pantolonlar
İnce kemerler
Büyük şapkalar
İspanyol paçalı pantolonlar
Büyük çerçeveli gözlükler
Tek parça solo elbiseler
Beyaz ağırlıklı ayakkabılar
Babetler
İlginç saç kesimleri
Gelelim baştan söylediğim kaynağa. Bulduğum web sitesinde 1970′lere ait mini etekler, süper mini şortlar, ispanyol paça pantolonlar, farklı ve güzel saç kesimleri, her biri ayrı tarz büyük çerçeveli gözlükler, uzun ve yüksek topuklu çizme ve botlar, ve 1960 ve 70 lere adını veren akımlar.
Umarım sizi bu linklerle iyi bir geçmişe yolculuğua çıkarmışımdır. Eğer siz de 1960 ve1970′lerin modasına hala aşıksanız bu arşive bayılacaksınız.
Süper bir kaynak buldum. Tabii ki bu kaynak bir web sitesi.
1970'ler Modası 1970'ler Modası Reviewed by Ömür Yılmaz on 12:45 Rating: 5

3 yorum :

Adsız dedi ki...

Çok ama çok begendimm 60′lı yılları ama biraz daha canlandırıla bilir resimler,böyle bir şey düşündüğünüz için teşekkürler…..

Adsız dedi ki...

Ödevimde işe yarayacağını hiç düşünmemiştim

Adsız dedi ki...

bence 70 li yılların modası çok havalıymış o dönemlerde yaşamak isterdim sonuçta o dönemde giyilen elbiseleri şimdi bazı aileler tunik olarak anca giydiriolar çocuklarına geriledik galiba biraz

ads
Blogger tarafından desteklenmektedir.