Orijinal Reklam Firkirleri


Küresel krizin nefesini her geçen gün daha da çok hissediyoruz. Eskiden sadece Türkiye, Arjantin ve Brezilya krizleriyle dünya meşgul olurken, kriz kronikleşti ve bütün dünyayı sardı. Öncelikli olarak en büyük umudumuz bi an önce ekonominin sağlıklı bir yapıya ulaşması için para babalarının paraları yatırıma dönüştürmesi ve hükümetlerin çok daha etkin bir şekilde kriz yönetimi yapabilmesi. Hamdolsun kriz bizi vurmadı dan ziyade daha objektif hareketlerde bulunmak gerekiyor. Krizde firmalar reklamlara başka bir önem vermeye başladı. Reklamlar artık direkt olarak fark yaratma ve farkındalık üzerine odaklanıyor. Kısaca reklam mecralarında sürekli bir inovasyon hali var. Nede olsa kurtuluş reçetelerinden biriside reklam mecrası. İşte son günlerde yapılan orijinal reklamlar.

Brezilyalı sağlık ürünleri üreten bir firma Targifor adlı enerji hapını farklı bir bakış açısı yaratarak tanıtımını yapmakta. Klasik insan faktörünü kullanmamış, yerine paslı bir gemi ve boyasız bir duvar ile reklam mecrasına girmiş.


Yine bir başka sağlık firması. Bu sefer ki konu cinsel sağlık. Kondom ürününün tanıtımını, etkili korunma, sağlık, vb. gibi konulara değinmeden, cinsellikte uzun süre etki yapacağını (uzun verir sloganıyla) seksi bir manken kullanarak ve ürün ile ilgili etkili olacak bir takvim yayınlayarak tanıtımını yapmakta.



Benzer reklam afişleri yayınlamış olsa da (etekli kızın, eteğinde fişlerden oluşan pileler) küçük de olsa fark getirecek bir tasarım uygulanmış. Duvara asılı posterde tahminin bir restoranın tanıtımı dişlere sıralanan kartvizitlerin dağıtımı ile yapılıyor.


Restaurant’tan konu açılmışken, bu seferki bir Pizza reklamı. Pizza reklamında direkt gençleri hedef alan ve kendine niş bir pazar arayan bir firma havası vriyor. Doğrusu da bu. Pizza çocuklar tarafından sevilse de abeveynlerin kısıtlaması ve yaşlıların sağlık sorunlarından kaynaklı sonsuz diyetleri yüzünden, hedef kitle ister istemez gençler kalıyor. Demek ki her türden genci kucaklamak gerekiyor.




Orijinal Reklam Firkirleri Orijinal Reklam Firkirleri Reviewed by Ömür Yılmaz on 12:40 Rating: 5

Hiç yorum yok :

ads
Blogger tarafından desteklenmektedir.