Telefonuma Cep Kasko Yaptım Ama

Cep telefonuna yapılan kasko yani sigorta ile ilgili kısa bir görüş aktaracağım. Diyolar ki çalınmaya karşı cep telefonuna yapılan kasko güvence sağlıyor. Daha önce iki defa telefonu çalınan bir kişi olarak yeni aldığım telefona hemen cep kasko sigortası yaptırdım. Akşam evde kosko güvence açıklamalarını okuduğumda resmen şok oldum. Cep kasko cep telefonu çalınması için özetle şöyle diyor; Çalınma direkt darp şeklinde olması gerekir. Ayrıca kaybetme sorumluluğu size ait gibi bir şey yazmışlar. Eğer böyle birşey yazıldığını bilseydim hiç yaptırmazdım. Çünkü iki telefon çaldırdığım için tecrübe edinmiştim. İlk telefonumu Olimpiyat stadında kar – kış mevsiminde maç seyrederken çalınmıştı diğer çalıntı olayı ise eve direkt hırsız girip telefonu çalımıştı. Bu duumda bu iki telefonum eğer cep kasko güvencesinde olmuş olsaydı, yine hiç birşey farketmeyecekti. Çünkü iki çalıntıda darp yok. Yani kısaca telefonunuzu çaldırdığınızda dayak yemeniz gerekiyor. Eğer dayak yemezseniz kasko güvencesi size yeni bir telefon vermiyor. Şimdi hırsız benden telefonu çalarsa eğer görüsem ölümüne peşinden koşmam gerekecek ya telefonu hırsızdan alacağım yada hem hırsızdan dayak yiyecem böylece yeni teleon sahibi olabileceğim. Çok ilginç. Bir tüketici olarak bu maddenin değiştirilmesi gerektiğine inanıyorum. Belki ileride değişir. En azından telefonum suya sele karşı sigortalı
Telefonuma Cep Kasko Yaptım Ama Telefonuma Cep Kasko Yaptım Ama Reviewed by Ömür Yılmaz on 12:37 Rating: 5

3 yorum :

Adsız dedi ki...

Telefonu aldığım gibi kasko yaptırdım. 3 ay sonra telefon 5. kattan aşağıya düştü ve parçalandı bende cepkasko’ya götürdüm verdim. 1 ay sonra aradım dediler telefon olmuyor onun için parasını iade yapıcaz. Tamam dedim ama yine 1 ay sonra tamam dedim 1 ay sonra aradıgımda ise telefon bedelinin yüzde 75′ini vereceklerini söylediler. Ben 567 YTL almıştım ve 432 milyon yapıyodu yüzde 75 okey dedim. Yine 2 hafta sonra aradım dediler 1 hafta sonra ve telefonun suanki degerinin yüzde 75 vereceklerini söylediler. Bu da 225 miyon yapıyordu. Benim ise hala 432 milyon borcum var ve kullanmadıgım seyin parasını veriyorum. Çok sacma bişey böyle olacağını blseydim yaptırmazdım. Zaten bir daha asla sıfır mal almayacağım ve şimdide tüketici haklarına baş vuracağım.

Adsız dedi ki...

arkadaşım benimde aldığım telefon cep kaskodan sigortalıydı.1 hafta sonra suya düştü ve beni 1,5 aydır sallıyolar her aradığımda göndericez diyip göndermediler.Yarın tüketici haklarına başvuracağım.

Adsız dedi ki...

arkadaşlar bende eşime cep telefonu aldım,1 yıllık kaskosu yapıldı..fakat aksilik ki 2,5 ay sonra bizim ufaklık eşimin telefonunu balkondan düşürmüş ve telefon kırılmıştı.ben telefonu aldığım firmaya götürdüm nasıl olduğunu sordular söyledim aldılar msj la haber vericez dediler ve 1 hafta olmadan telefon hazır msj geldi 1 kuruş ödemeden yapıldı kasko karşıladı ben çok memnunum paylaşmak istedim..

ads
Blogger tarafından desteklenmektedir.