Elektro Gitara Başlamak İsteyenlere

Bir süredir gitar çalıyorum aldığım gitardanda memnunum. Gitar hocam dahil herkes iyi bir seçim olduğunda hemfikir. Eğer sizde elektro gitara başlamak istiyorsanız ( ki bu yazıyı okuyorsanız ilgilisiniz demektir ) sizlere birkaç tavsiyede bulunabilirim.

İlk tavsiyem ne çalmak istiyorsanız onunla başlayın, var olan klasik gitarla başlanır ifadesi doğru değildir. Eğer elektro gitar istiyorsanız ve metal müzik seviyorsanız klasik gitar alıp gitardan soğumanız kuvvetle muhtemel. Tabi klasik gitardan elektro gitara geçilebilir, fakat gerçekten ne istiyorsanız onla başlamanız birçok uzmanın ortak fikri.

Daha sonra gitar seçiminiz çok önemlidir. Bazı kişilerden ucuz gitar al sıkılırsan fazla para ödememiş olursun gibi sözler duyabilirsiniz, aldanmayın.Her işte olduğu gibi gitar öğrenmeninde zorlukları, sıkıntıları vardır. Bir dönem yapamayacağınızı sanıp bırakmayı düşünebilirsiniz, fakat gerçekten çalmak istiyorsanız bu sıkıntıları aşarsınız, ve azimle devam edersiniz.

Başlangıç için orta derece bir gitar sizi uzun süre götürür, Fazla pahalıya kaçmanıza da gerek yok, 400-500 liraya belki sizi üç sene götürebilecek bir gitar seçebilirsiniz.Tabi ne aldığınız burda yine önemli.

Asla gitarın görünüşüne, üzerindeki desenlere kanmayın. Ucuz ve güzel desenli gitarların amacı göz boyamaktır. Alacağınız gitar sade renkli, hatta direk üzerinde ağaç desenleri belli olan bir gitar olabilir ve gitarınızda fazla özellik aramayın, Floyd rose yada Tremolo dan kaçının. Gitarınızın klavyesi de  rahat olmalı bunun için jumbo fretler tavsiyemdir tabi her jumbo iyi olmayabilir. Gitarınızın manyetikleri de önemlidir fakat ne çalacağınıza bağlı olarak değişir. Her telden çalmak isteyen arkadaşlar 1 humbucker ve 2 single manyetikli gitarlara bakabilirler. Ağırlıklı Metal çalmak isteyen arkadaşlar da tercihlerini 2 humbucker dan yana kullanabilirler.

Marka konusunda diyeceğim pek bir şey yok fakat jacson , gibson gibi markalar çok iyidir, fakat bütçeniz yetmeyebilir. 500-600 liralık bütçe ile ucuz bir jackson bulabilirseniz alın, olmazsa birçok markanın iyi gitarı vardır.

Almaya giderken Mutlaka Ama Mutlaka yanınızda bir bilen olsun. Bu kişi işinde iyi olsa iyi olur, yani  3-4 aydır çalan bir arkadaşınızla giderseniz verim alamayabilirsiniz.

Amfi olarak Marshall ın ve İbanezin 100 150 liralık modellerini gönül rahatlığıyla alabilirsiniz. Param var diyorsanız Roland Cube serisine de bakın derim.

Amfinizin yanında size çok dandik bir jak verecekler mutlaka başka iyi bir jak alın.

Gitar askınızı ve çantanızıda gitar la beraber vermeleri gerekiyor vermezlerse diretin isteyin mutlaka vereceklerdir. Fakat çantanız’da jakınız gibi dandik olacağından bir gigbag almanızı tavsiye ederim. Gigbag iniz kalınlığı önemlidir darbelere karşı iyi bir engel olabilir ve su geçirmemesi ne de dikkat edin. Fakat çantanız su geçirmezde olsa kötü hava şartlarında gitarınızı taşımamanızı öneririm.

Birkaç penayı da hediye olarak almayı unutmayın :) Pena tavsiyem İbanezin kumlu penaları ve dunlopun büyük JazzIII penaları olabilir.

Benim ne kullandığımı merak ediyorsanız Ibanez RGR321ex gitar ve Ibanez IBZ10G amfi kullanıyorum. Bu ikiliden çok memnunum. Hatta hocam benim gitarı gördükten sonra Washburn x50 sini bırakıp Ibanez Prestige serisinden bir gitar aldı.

Son olarak  kataloglardan 5-10 gitar beğenip Taksim Tünel deki mağazalarda deneyin. Tabi Yanınızda İşin ehli olsun. Gitar dersi almak istiyorsanız ve İstabul’daysanız size kendi hocamı tavsiye edebilirim. Gerçekten işinin ehli bir insan  başka hocalardan gelen öğrencilerin aradaki farkı gördüklerinde çok şaşırdıklarını kendim gördüm. Ayrıca MEB Uzman Eğitmen Sertifikalıdır kendileri. İletişim için bana fenoktaye@live.com adresinden ulaşabilirsiniz ben sizi ona yönlendirebilirim.
Elektro Gitara Başlamak İsteyenlere Elektro Gitara Başlamak İsteyenlere Reviewed by Ömür Yılmaz on 12:03 Rating: 5

Hiç yorum yok :

ads
Blogger tarafından desteklenmektedir.