Ikea'dan Mobilya Alma Deneyimi

Uzun zamandır Ikea’ya gitmek istiyordum. Kataloglarından gördüklerim çok güzeldi ve bir kadın olarak evimle ilgili her güzellikle çok ilgiliyim. Ayrıca bir süredir oğlum için bir gardılop ve şifonyer almak istiyordum. Sonunda dün İkea’ya gitmek nasip oldu. Gerçektende çok büyük bir yer. Öylesine büyükki ayaklarınınız zonkluyor gezerken. Gidecek olanlara çok rahat bir ayakkabı giymelerini şiddetle tavsiye ediyorum. Çocuk odalarına, mutfaklarına ve salon mobilyalarına özellikle bayıldım. Showroomda gördüğüm örnek evler de çok hoştu. 22 m2′lik yada 55 m2′lik evler vardı örneğin. Gerçektende eviniz ne kadar küçük olursa olsun istenirse ne kadar kullanışlı olabileceği gayet güzel gösterilmiş. Yorulup biraz dinlenmek yada yemek yemek isterseniz lokanta bölümüne gidebilirsiniz. Buraya kadar herşey iyiydi. Fakat mobiyla satın almak istediğinizde moralimiz bayağı bozuldu. Showroomda beğendiğimiz mobilyanın üzerindeki etiketlerden depo bilgilerini (hangi rafta ve hangi kısımda olduğu) not ettik. İkea’da her şey self servis. Sadece depo bölümünde aradığınızı bulamazsanız görevli size yardımcı oluyor hepsi bu. Depo bölümüne geçtik. Raf numaralarından aradıklarımızı bulduk. Seçtiğimiz gardılop ve şifonyer diğer dolaplara göre oldukça küçük görünmesine rağmen paketlenmiş halleri çok ağırdı. En azından bizim için. Ben 1.55 boyunda 45 kg. ağırlığında biriyim. Eşimde iriyarı biri değildir. Üstelik hem belinde hemde boynunda fıtık olduğu için ağır kaldırmak konusunda çok dikkatlidir. O ağır paketleri raflardan el arabasına yerleştir. Kasaya götür. Kasadan otoparka indir. Arabaya sığdır. Eve gel apartmandan içeri, merdivenlerden çıkar. Koca tesisi gezmekten öyle yorulmuşuzki tüm bunlar bize o an imkansız göründü gerçekte ise çok ama çok zordu.. Daha fazlasına enerjimiz kalmamıştı anlayacağınız. Bizde görevli gence nakliye hizmetlerinden faydalanmak istediğimizi söyledik. Böylece o ağır paketleri indirme, kaldırma eve kadar taşıma işlerinden kurtulabilirdik. Görevli ‘ öyleyse raflardan paketlerinizi alıp kasaya geçin. Ödemenizi yaparken nakliye istediğinizi belirtin.’ demez mi? İyide biz zaten o paketleri kaldıramadığımız için istiyoruz nakliyeyi. Yani sadece raflardan arabaya, arabadan eve taşımak bizim için büyük problem ve sırf bunun için nakliye ücreti ödemeye razıyız. Ben raftan bırakın kasayı el arabasına kaldıramıyorum ki paketleri. Kasaya kadar taşıdıktan sonra arabaya atar eve kendimiz getiririz zaten. Doğrusu dünyaca ünlü bir markadan beklemediğim bir hizmet anlayışı. Eğer müşterin ek ücret ödeyip nakliye istiyorsa raftan kasaya kadar ne diye taşıtıyorsun. Görevlilerin hemen o noktada devreye girmesi gerekmez mi? Ben taşıyabilecek olsam neden nakliye isteyeyim. Yada nakliye istedikten sonra neden raftan kendim kaldırayımki o ağır paketleri. Yani hem para ödüyorsun (nakliye ücreti için söylüyorum.) hemde sakatlanma pahasına hammallığını kendin yapıyorsun.
Saçmalık …
Hemen hamalları küçümsediğim gibi saçma bir düşünceye kapılanlar için belirteyim. Bizim gibi hamallara sürekli ihtiyaç duyan bir ailenin onları küçümsemesi mümkün değil. Şu bir gerçek ki eşya taşımanın bile bir tekniği var ve işin uzmanı olan hamallar bu teknikle ağır şeyleri kaldırabiliyor. Her işi bilen kişiye bırakmak gerek. Neyse sonuç olarak o yorgunluk ve bıkkınlıkla almaktan vazgeçtik. Bırakıp eve geldik. Saatlerce dolaşıp yorulduğuma değmediği gibi almak istediklerimi bıraktığıma için acayip gıcık oldum. Yani parasını ödeyip almaya hazırım ama alamıyorum. Neden ? Çünkü kasaya kadar yada arabaya kadar kendim taşımak zorundayım ama taşıyamıyorum. Ek ücret ödeyip taşıtmak istiyorum ama yine olmuyor. Neresinden bakarsam bakayım saçmalığın daniskası.
Ikea'dan Mobilya Alma Deneyimi Ikea'dan Mobilya Alma Deneyimi Reviewed by Ömür Yılmaz on 11:46 Rating: 5

8 yorum :

Adsız dedi ki...

Anlaşılan ikea birilerini çok kızdırmış (: İkea’dan alışveriş yapmamıştım daha önce, anlatılar doğrultusunda pek eksiğimin olmadığını çıkardım doğrusu

Adsız dedi ki...

Gerçekten başınıza gelenler çok kötü olmuş. Yazıyı okuyunca hemen ikea websitesine girdim. Mağza deneyimi bölümünü inceledim. Çünkü daha önce ikeada hiç alışveriş deneyimim olmamıştı. Yassı kutucuklar ve servis arabalarından bahsediyorlar. O koca kutuları indirmek ve arabaya yerleştirmek zor olur. Nakliye hizmeti eve götürme esnasında veriliyor sanırım. Ama ikea gibi bir firmanın bölümlerine bu tarz ağır eşyaları taşırken (en azından taşıma arabasına yüklenmesinde) görevli bırakmaması baya bi garibime gitti. paketlerin ağır olmasıda önemli değil sonuçta belli bir yaş üstüne hitap eden bir firma. Üst yaş sınırı yok. Demekki alışveriş yapmak için yanınızda 1-2 güçlü kuvvetli adam götürmek gerekiyormuş. Bir odanın tüm mobilya ve aksesuarlarını bir seferde gidip oradan almak istediğinizi düşünsenize

Adsız dedi ki...

keyifsiz bir tecrübe olmuş. ben kız kardeşimle gitmiştim ve görevliden yardım istedigimde bana yardım etmişlerdi hem de 3-4 seferinde de ) sanırım yanınızda bir erkek olunca yardım etmiyorlar ))) ben kocama kasada beklemesini söylemiştim )) ee malum görevliler de Türk erkeği… onların da kullanma kılavuzu var ben onu uyguluyorum )

Adsız dedi ki...

sizleri anlıyorum.ben devamlı ikea müşterisi olarak şunu belirtmek isterım ki; onların sistemlerının ana mantığı bu.(gideri bu şekılde azaltıp fıyatlara yansıtıyorlar)
günümüz dünyasında artık alışverişin her boyutu market tarzı satışa döndü.GİDİYORSUNUZ ALIYORSUNUZ VE ÖDÜYORSUNUZ..bir 10 sene sonra gıdıp alma olayı da kalkacak her şeyı netten yapmak zorunda kalacağız…siz ne diyorsunuz?

Adsız dedi ki...

Haklısınız ne diyeyim :) Bu arada eşim daha sonra arkadaşıyla gidip beğendiğim mobilyaları aldı ve bana süpriz yaptı. Anyalacağınız iş tatlıya bağlandı.

Adsız dedi ki...

ben en ince köşesine kadar mağazayı tavaf edenlerdenim.epeyce bir tecrubem var yani:) mobilyaları teslim alma kısmında ağırlığı kaldırmayın ve görevliden yardım isteyin tarzında uyarı yazıları olması lazım ben bir kaç tanesine rast geldim.
hatta o kadar kolay alışveriş yaptım ki,şöyle anlatayım. evin banyosu için lavabo,altındaki dolap,aynası ve bir de boy dolabını seçtim,sizin gibi depodan ama görevlilerin yardımıyla dokunmadan teslim aldım. alışveriş arabasına tamamının barkodları aynı tarafa denk gelecek şekilde yerleştirdik ve kasadan da hiç birini oynatmadan geçtik. nakliye ve tespit edilen montaj gününde de mutlu son :)

Adsız dedi ki...

Her ne şekilde olursa olsun evinizin girişi geniş değilse mobilya almak başka bişe onu getirmek,yerine koymak,duvarlaır çizmeden vb gerçekten zor iş.Bu yüzden uzmanlarına bırakmak gerekir.
Paylaştıgınız için teşekkürler.

Adsız dedi ki...

Bu tür satış teknikleri dünyanın en iyice planlanmış bir stratejisidir neden.Mobilyalar gayet güzel bir şekilde 30 mt2 de inanılmaz bir şekilde santim santim doldurulmuş. İnsanın içini ısıtıyor ama satın almaya gelindiğinde ,hiçbir şekilde parçalar birbirine monteli değil fabrikadan çıkmış ve paketlenmiş.Yani yarı mamül bir ürünün (bitmemiş bir ürünün)işçiliğini,nakliyesini ve en önemliside kurulum işçiliğinide.Yani biz alıcılar ikea’ya hem para kazandırıyoruz hemde ikeanın bedava üretim .nakliye ve montaj işçilğini yapıyoruz yani ikeaya para verip malını satıyoruz birde almış gözüküyoruz.

ads
Blogger tarafından desteklenmektedir.