Michael Jackson’a Veda

Çocukluğumun müzikle ilgili ilk anılarında Michael Jackson vardır hep. Gazetedeki kıvırcık saçlı hali hala gözlerimin önünde. Onun şarkılarını bilmeyen, dansını tanımayan yoktur.Michael Jackson sonsuza kadar dinlenecek güzellkteki şarkıları ile gerçekte asla ölmeyecek. Şarkıları, dansı ve ilginç hayatı ile tüm dünyanın ilgisini çeken pop müziğin ilahının 50 yıl süren çalkantılı, yorucu hayatı dün sona erdi.
Hayatımda bir şekilde iz bırakan insanların ölümü ile içimde küçük bir kapı kapanır sanki. Anılarımın da kapının ardında kaldığını hissederim. Yine hatırlarım onları, yine bana aittirler ama çok daha uzak olduklarını ve hayatın hızla akmakta olduğunu tüm kalbimle hissederim. Garip bir hüzün anlayacağınız.
Michael Jacsonun inanılmaz başarılarla dolu müzik hayatı ilk kez sahneye çıktığı 6 yaşında başladı. 29 Ağustos 1958 de Amerikan’nın İndiana eyalatinde dokuz kardeşin yedincisi olarak dünyaya gelen Michael Jackson dört kardeşiyle kurdukları Jackson Five grubuyla müzik çalışmalarına devam etti. İlk solo albümünü 1972 yılında yapan Jackson müzik dünyasındaki başarı merdivenlerini çıkmaya başladı. 1982 yılında çıkardığı ”Thriller’ albümü dünya çapında en az 27 milyon satarak müzik dünyasında tam bir efsane oldu. (Hemde ne efsane. Thriller albümünden sonra benzer bir başarı gösteremedi sanırım hiçbir albüm. ) Bir yıl sonra ‘Billie Jean’ şarkısı eşliğinde Michael Jacksonla özdeşleşen ünlü ‘moonwalk’ dansını ilk kez icra etti. Müzik kariyeri boyunca yaklaşık 750 milyon albüm satan ve 13 kez Grammy ödülü kazanan Michael Jackson, tüm zamanların en başarılı şov yıldızlarından birisiydi.
Kariyerini yıpratan ve hayranlarını üzen çocuk tacizi davalarından beraat etmesine rağmen oldukça yıpranan Michael Jackson son yıllarda inzivaya çekilmişti. Cildini beyazlatmaya çalıştığı ile ilgili haberlere karşılık bir tür cilt hastalığına yakalandığını söylerek yanıtlayan Michael Jackson’a kimileri inandı. Kimileri ise onun zenciliğinden ve teninin renginden utandığını söyledi. Ölümünden kısa bir süre önce cilt kanseri olduğu ortaya çıkan Michael Jackson’un ölüm sebebinin kanser tedavisi sırasında kullandığı morfin benzeri ilaçtan sonra fenalaşarak kalp krizi geçirmesi olduğu söyleniyor. 1994′de Elvis Presley’in tek çocuğu Lisa Marie Presley ile evlenen fakat iki yıl sonra boşanan Michael Jackson, 1996′ da Debbie Rowe ile evlendi. İki yıl süren bu evliliği de boşanma ile sonuçlanan Michael Jackson’un üç çocuğu oldu. Çocuklarının adları ise Prince Michael I, Paris Michael ve Prince Michael II.
Michael Jackson’a Veda Michael Jackson’a Veda Reviewed by Ömür Yılmaz on 11:54 Rating: 5

Hiç yorum yok :

ads
Blogger tarafından desteklenmektedir.