E-MBA Eğitimi Veren Okullar

Son bir yıldır e-mba yapmayı planlıyorum. Şimdi bilmeyenler olabileceğini düşünerek mba nedir, emba nedir kısaca tek cümlede anlatayım. MBA İşletme yüksek lisans, E-MBA ise elektronik (uzaktan yani internetten) yüksek lisan. MBA açılımı Master of Business Administration'dır. MBA ve E-MBA arasında desrlerde herhangi bir müfredat farkı yoktur. Sadece E-MBA dersleri uzaktan eğitim verilmesine olanaklı olarak derlenmiştir. Bu arada MBA ve E-MBA bitirme tezi olmamakla birlikte, tezden çokda farklı olmayan bitirme projesi vardır. Bu arada bitirme tezi akademik bir çalışma olmakla birlikte bitirme projesinde akademik bir lansman olması beklenmez. Umarım E-MBA ve MBA nedir anlatabilmişimdir. Şimdi açıklamayı yaptıktan sonra gelelim esas konumuza.
E-MBA okulları ve E-MBA Fiyatlari 
Işık e-MBA : Vakıf üniversitesi olan IŞIK Üniversitesi MBA programı için ALES 55 üstü puan almanız, GRE puanı durumunda en az 610 (sayısal) puana sahip olmaları ve GMAT puanı durumunda en az 450 puana sahip olmaları gerekir. IŞIK Üniversitesi E-MBA program ücreti 6500 TL olup 2 ve 12 taksit yapabilme imkanına sahipsiniz.
  Atılım e-MBA : Bir başka vakıf üniversitesi olan ATILIM üniversitesi e-MBA programına katılım için YÖK tarafından denkliği kabul edilmiş bir lisans programından mezun olmak ve  ALES sınavından55 ve üstü puana sahip olmanız gerekiyor. ATILIM üniversitesi e-MBA program ücreti 4800 USD olup (7500 TL~) 6 taksit ödeme yapılabiliyor.
  Beykent e-MBA : Yine bir vakıf üniversitesi olan Beykent üniversitesinin e-MBA programına denkliği kabul edilmiş bir lisans programından mezun olmak ve ALES sınavından 55 ve üstü puan almak gerekiyor. Beykent Üniversitesi e-MBA eğitim ücreti 6000 TL olup 500 Peşin 500x11 taksitle ödeme imkanları sunmakta.
  Sakarya e-MBA : Devlet üniversitelerimizden birisi olan sakarya üniversitesi e-MBA programı için herhangi bir lisans programından mezun olmanız ve ALES sınavından 55 ve üstü almanız gerekiyor. İnternet üzerinden ön başvuru sonrası kesin kayıt için okulu ziyaret etmeniz gerekiyor. Sakarya Üniversitesi e-MBA eğitim ücreti (henüz öğrenemedim) TL. Yabancı dil zorunluluğu yok. Özet olarak Vakıf üniversitelerinden farkı yok gibi gözüküyor.
Fatih e-MBA : Vakıf üniversitelerinden birisi olan fatih üniversitesi e-MBA programına başvrmanız için ALES 55 veya GMAT 450 ve üstü almanız ve 4 yıllık bir lisans bölümünden mezun olmanız yeterli. 3 yarıyıl süren e-MBA program ücreti indirimler hariç 10500 TL dir. Çeşitli başarılarınıza karşılık indirim uygulamaktadırlar.
  Maltepe e-MBA : İMEV vakfının kurmuş olduğu Maltepe Üniversitesi e-MBA programı için yine ales 55 ve üstü almanız gerekiyor ve tabii ki bir lisans bölümündende mezun olmuş olmanız gerekmektedir. Program ücreti peşin 5850 TL vedeli ise 6500 TL'dir.  Herhangi bir dersten kalırsanız 585 TL ders ücreti ödemeniz gerekmektedir.
Gazi Uzaktan Yük. Lis : Aslında konumuz e-MBA idi ama burada amaç yüksek lisansın uzaktan yapılanı hakkında bilgi sahibi olmak. Gazi üniversitesi Bilişim Sistemleri Uzaktan Eğitim Tezsiz Y. Lisans Programı uzaktan yüksek lisans yapmamıza olanak sağlıyor. Fakat mezun olduğunuz okulun 4 yıllık bilişim & bilgisayar ile alakalı bölümlerden birinden mezun olmanız gerekiyor. Eğer bunun dışında bir mezuniyetiniz varsa Ana bilim dalı başkanına mail atarsanız ve mailde kendinizle ilgili bişeylerden bahsederseniz girebilme şanısınız olabilir. Ders toplam 36 kıradi tutuyor. 3 kredi 500 TL kabaca hesaplarsak, Yüksek Lisans eğitim ücreti  6000 TL gibi bir fiyata denk geliyor. Başvuru değerlendirmeleri ise  %65 ALES puanı,%20 Lisans Not Ortalaması, %15 Dil puanı üzerinden yapılmaktadır.
Sakarya Uzaktan Yük. Lis : Uzaktan bilgisayar bilimleri üzerine yüksek lisans yapmak istiyorsanız Ortalama yukarıdaki Gazi üniversitesinin şartlarına yakın olarak Sakarya Üniversitesinde eğitim görebilirsiniz. Daha fazla bilgi için başlıktağa tıklayabilirsiniz.

Araştırmamız 2010 yılında yapılmıştır. Fiyatlar enflasyon karşısında yükselmiştir.
E-MBA Eğitimi Veren Okullar E-MBA Eğitimi Veren Okullar Reviewed by Ömür Yılmaz on 07:11 Rating: 5

Hiç yorum yok :

ads
Blogger tarafından desteklenmektedir.