Günümüz Çocukların Zeka Düzeyi


Gazetelerde bazen öyle haberler okuyorum ki birisi şaka yapıyor herhalde diyorum. Geçenlerde okuduğum bir haberde olduğu gibi. Şöyle diyordu; Yapılan bir araştırmaya göre ilk çocuklar, diğer kardeşlerine göre daha zeki oluyormuş. Bunun sebebi ise ailelerin ilk çocuklarının eğitimine daha fazla önem vermeleri olduğu yazıyordu. Yine aynı araştırmaya göre eğitimli ve zeki insanlar az çocuk, eğitimsiz insanlarsa daha çok çocuk yapıyorlarmış. Bence çok saçma. “İlk çocuklar, anne ve babaları daha genç ve sağlıklı iken yani genler gıcır gıcırken dünyaya geldiği için daha sağlıklı oluyor” deseler ehh… bir ihtimal diyeceğim. Ama söyledikleri resmen ayrımcılık yahu. Ailelerde husumet sebebi yani. Anne babalarımız bize yalanmı söylüyordu?
Demek aslında ilk çocuk hevesle ve itinayla büyütülüp, sonrakiler saldım çayıra mevlam kayıra oluyor öylemi. Bu işin ucu banada dokunuyor. Çünkü tekne kazıntısı tabir edilen cinstenim. Beş kardeşin beşincisi yani. Ve eğer araştırmaların söyledikleri bir an için bile ciddiye alır ve mantık yürütürsek sıralamaya göre benim zeka seviyem oldukça düşük olmalı. Daha da vahimi var üstelik.
Düşünebiliyormusunuz dokuz on çocuk yapanların durumunu. En küçük çocuk hafif mongol kıvamında o zaman… Haydaaa…. Bir şey daha geldi aklıma çıkın işin içinden çıkabilirseniz…
Şimdi. Türkiyede insanlar çok fazla çocuk yapıyorlar. Şu durumda ülkemizin zeka seviyesi ne durumda acaba. Rahmetli Aziz NESİN’nin söylediğinemi geldik yoksa? Son bir şey daha araştırmaların diğer sonucuyla ilgili, araştırmacılara bir çift sözüm var.
Araştırılacak daha önemli bir şey bulamadınız mı? Hadi bulamadınız diyelim. Bulduğunuz sonuçlardan biri ciddiye bile alınmayacak cinsten. Diğeri için ise araştırmaya gerek yok ki be kardeşim. Şöyle bir etrafınıza baksanız eğitimsiz kişilerin daha çok çocuk yaptıklarını görebilirdiniz. İlk okula giden yeğenim bile bu saptamayı yapardı yahu. Milleti kendinize güldürmenin ne alemi var.

Günümüz Çocukların Zeka Düzeyi Günümüz Çocukların Zeka Düzeyi Reviewed by Ömür Yılmaz on 11:30 Rating: 5

1 yorum :

Adsız dedi ki...

Okul öncesi eğitimin önemli olduğunu biliyorum. İlk çocuğa daha çok ilgi gösteriliyormuş gibi gözükse de, en küçük çocuğa ilgi gösteren insan sayısı fazla olacağı için bence dengeliyor.
Okuduğum bir kitap ilk çocukların daha muhafazakar ve statükodan yana, son çocukların ise devrimci ve yenilikçi olduğunu söylüyor. Genellemeler bunlar tabi, kaynak “They F.ck You Up HOW TO SURVIVE FAMILY LIFE” Yazan, Oliver James.

ads
Blogger tarafından desteklenmektedir.