Akıllı mı Yoksa Deli mi?


Akıllı mı yoksa deli mi, diye sorarken, Shutter İsland ( Zindan Adası ) filminin başrol oyuncusu Leonardo DiCaprio'nun karaktere hayat verdiği Teddy'den bahsediyorum. Filmi izlerken resmen akıllı, araştırmacı bir polisken tamamen onun ruh hastalığı ile şekillenmiş bir hastanenin içinde buluyor insan kendini. Esasında bu tür gerilim filmlerini çok sevmesemde bu filmin her saniyesi ile merak ve heyecan uyandırıyor. Dile kolay 2010 yılında tam 80 milyon dolar bütçeye sahip bir filmden bahsediyoruz. Film, Dennis Lahen adlı yazarın aynı adlı romanından sinemaya muhteşem şekilde uyarlanmış. İtiraf ediyorum romanı okumadım ama filmin etkisi altında kaldığım için muhteşem sıfatını ön yargılı bir şekilde kullandım. Diğer taraftan bu filmi sevenin kadar sevmeyeni, anlayanı kadar anlamayanı olduğunu söyleyebilirim. Az önce dedidiğim gibi her saniyesi merak ve heyecan uyandırırken aynı zamanda evet tüm soru işaretleri şimdi cevaplanacak derken aynı zamanda yeni gizemlere kapı açan konusu ile bazı izleyicilerin kafasını karıştıracaktır. Bu yüzden son derece keyif almak için dikkatlice izlenmesinde fayda var. Böylesine büyük bir bütçe ile yapılan film yapımcılarını  üzmemiş ve 294 milyon dolar hasılat yapmıştır. Diğer taraftan oskar ödüllü yönetmen Martin Scorsese'ın film üzerinde ki etkisi yadsınamaz. Bir adaya konuşlanmış 3 bloktan oluşan gizemli hastanenin betimlemesi insanda hayranlık uyandırıyor.
Filmin ana konusu; Massachussets sahili açıklarındaki bir adada suç işlemiş akıl hastalarının tedavi edildiği hastanedeki, çocuklarını öldürmüş kadın bir katilin tuhaf şekilde kayboluşunu soruşturmakla görevlendirilen Teddy Daniels (leonardo DiCaprio) ve Chuck Aule (Mark Ruffalo) adlı iki polisin araştırması ile başlarken Teddy'nin gerçeklik ile hayal arasında ki baş döndüren hikayesi konu ediliyor. Bu arada Mark Ruffalo en son, Yenilmezler 2'de (Avengers 2) Hulk karakterine hayat vermişti ama bence esasında izlediğim filmler arasında Ruffalo'nun en iyi filmi diyebilirim.
Filmin konusu hakkında çok fazla şey yazmak istemiyorum aksi halde spoiler vermiş olurum ki bu izlemeyi planlayanlar için hiç iyi olmaz, eğlencesi kaçar. Bu arada bu filmi beğenirseniz, eğer hala izlemediyseniz; Dövüş Klübü, Pi'nin Hayatı,Guguk Kuşu filmlerini de beğeneceğinizi düşünüyorum.

Zindan Adası filmine ait fragmanı izlemenizi öneririm, eğer filmin tamamını izlemek istiyorsanız bunun için google'dan arama yapabilirsiniz.



Akıllı mı Yoksa Deli mi? Akıllı mı Yoksa Deli mi? Reviewed by Ömür Yılmaz on 12:57 Rating: 5

Hiç yorum yok :

ads
Blogger tarafından desteklenmektedir.