Ani Kapanan Laptop

Bilgisayarım yakın zamanda ani kapanmaya başlamıştı. Çok titiz kullamama rağmen neden böyle bir anda kapandığını anlayamadım. ilk başta ani kapanmaları ciddiye almadım ama artık hergün ani kapanmaya başladı. Bende nasıl çözerim diye bir düşündüm.
Laptop'un kapanmaması için yaptığım işler.
İlk başta bilgisayara bir kaç virüs programı yükledim ama dedim ya bilgisayarımı çok titiz kullanırım öyle bilmediğim site ve programları kullanmam yani anlayacağınız virüs olmadığı için virüs programı laptop'umun ani kapanmasının önüne geçemedi.
Laptop'un çevresini şöyle bir inceledim çalışırken çok ısındığını fark ettim. Belki iyi hava almıyor diye düşündüm altına küçük bir kitap koydum. İşe yaradı ama uzun kullandığımda yine kapanıyordu. Burada en azından yüksek ısıdan olduğunu keşfettim. Daha sonra 1-2 hafta sonra bu da işe yaramadı.
Fan yeterince dönmüyor diye düşündüm. Speedfan diye bir program yükledim. Pc ısını veriyordu. Binim laptop 64 derede çalışıyor normalmi bilmiyorum ama laptopum kapanmaya devam ediyor. Speed fandan verim alamadım. Zaten fan yeterince çalışıyor.
Artık yüksek ısıdan olduğunu biliyorum ama nedenini bilmiyorum. Tahminim içi tozlanmış olabilir ama bu sadece bir tahmin bir arıza da olabilir. Laptopumu kullanmam gerekiyordu aklıma sporda sakatlanıldığında kullanılan coolpad geldi. Coolpad içi özel bir şel olan bir torba. Buzdolabından çıkarıp laptop'un altına koydum. 1-2 ay sorun çıkarmadı ama bugün artık coolpad olduğu halde yine kapanmaya başladı.
Bir yerde okumuştum. Yüksek ısıdan şikayet ediyorsanız laptop'un pilini çıkarıp çalıştırın diye. Bugün laptop'un pilini çıkardım. Sıcaklık yine 64 derece ama laptop çalışıyor. Sanırım essas sorum pil yolunun aşırı ısınması. Sistem oranın sıcaklığını göremiyor.
Şimdi sorun pilde mi yoksa pile bağlı devrede mi bunu çözmek gerekli pil yanımda duruyor :) çözdüğümde yazının devamını yazarım.
Eğer laptop'unuz ani kapanıyorsa pilini çıkarıp direk şehir elektriği ile çalıştırabilirsiniz. Eğer bir çözüm öneriniz varsa yorum kısmına yazabilirsiniz.
Bu arada sorunu çözdüm : Detay için  Laptop Isınmasına Karşı Önlemler yazısını okuyunuz.
Ani Kapanan Laptop Ani Kapanan Laptop Reviewed by Ömür Yılmaz on 12:01 Rating: 5

16 yorum :

Adsız dedi ki...

Laptopun altında hava girişleri var.Bu girişleri kapamamanızı tavsiye ederim.Nedeni ise eğer hava girişlerini kapatırsanız işlemciniz ısınır ve pc kendiliğinden kapanır.Mümkün olduğunca o girişleri kapamamanız tavsiyemdir.

Adsız dedi ki...

Aynı sorundan bende şikayetçiyim … Laptopum aniden kapaniyor ve bide ekran renkten renge giriyor ..

Adsız dedi ki...

Aynısını çok önceleri yaşamıştık van sıkıcıdır, problem ısınma.
çözüm: laptopun soğutma aksamını ferahlatmak, yani kısaca açıp temizleyeceksiniz.
ekstradan soğutma sistemini destekleyecek şeyler de olabilir, ama problem belli ısınma.

Adsız dedi ki...

Benim bilgisayara mplab mikrociph mikro işlemci proğramını yükledim ama kendiliğinden kapandı ve bir kere pc yi açtım sora tekrar mplab proğ.mının içine girdim bu seferde kapandı amma dahada açamadım bataryayı çıkardım biraz oynadım amma olmadı pc yi açamadım şarja takıyorum amma bu seferde ya pil (batarya şarj almıyo)yada şarj makinası çalışmıyo yada bilgi.de var bana yardımcı olabilirmisiniz

Adsız dedi ki...

Bence altına herhangi birşey koyman faydasız bende denedim ama faydası olmadı ayrıca ben pilinide cıkartıp çalıştırdıgımda tekrar kendiliğinden kapanıyor

Adsız dedi ki...

İşlemciye termal macun kullanmalısın

Adsız dedi ki...

Aynı sorun bende de var ve nasıl çözeciğimi buradan bir kaç tiyo alarak öğrendim. Teşekkür ederim bu konuyu açtığını için. İnş sorunumu azda olsa azaltır

Adsız dedi ki...

Ben daha yeni acdım acar acmaz kapatdı daha acmıyor neden olabilir

Adsız dedi ki...

Kardeş geçmiş olsun, laptop belli bir zaman kullanıldıktan sonra işlemci soğutucusu ve fan arasında inanamayacağın kadar tos, pislik birikiyor. Burayı çok sık olmasada çok ısınmaya başladıkça temizlemeni öneririm. Ayrıca laptoplar için termal macunlar var takviye olarak kullanabilirsin. Sorunu çözemezsen bana mail at yardımcı olurum.

Adsız dedi ki...

slm bnmm laptapım oyn oynrkn kapanaıyor (wolfteam) ısınınca tabi tahminim laptoplarınızda asıırı program yüklenmeesi veya actığınız programların harcadugı guctur ben cozum urettim hani malzemeleri koyarızda yanına mavi küp buz koyarız altına ısınan tarafa koyun ve bitti:)

Adsız dedi ki...

birde bir keresinde bir program kapatmayı onledi adı: panda anti virüs!!

Adsız dedi ki...

Benim Laptopumda Video Yaparken Aniden Kapandı. Laptopu Açmaya Çalıştım Açılıyor Ama Kapanıyor. 2 Saat Bekledim Açmadım. Sıcaklıktan Olduğunu Biliyorum. Ama Ben Pili Takmadan Şehir Elektriğiyle Laptopta Sörf Yapıyorum. Kapanıyor. Şimdi Ahşap Bir Kutunun Üstüne Koyuyorum. Ahşap Kutunun Üzerine Koymadığım Zamanda Aniden Kapanıyor. Bir Fikriniz Varmı ? :(

Adsız dedi ki...

laptop arada bir kapanıyor.özellikle livemowimakerde video yaparken videomu bilgisayara kaydederken kapanıyor bazanda oyun oynarken kapanıyor

Adsız dedi ki...

Laptop ısınmadan dolayı kapanıyor . Temizlemek lazım fakat yetkili servisler olsun başka servislerde laptop açmaya dahi 70 Tl. istiyor laptop temizletmek bu kadar pahalı mı arkadaşlar önerebileceginiz bişeyler var mı ?

Adsız dedi ki...

bendede aynı sorun var gta 4 mafia 2 oynarken aniden kapanıyo
sonra tekrar açıyorum daha kısa sürede kapandı lettop çok ısınıyor
altını üfleye üfleye soğtuyorum lettobun altına koyulan soğtucu fanlardan alıcam diyer sitelerde lettobu sökün filan diyorlar ama ben sökemem tavsiyede etmem bazı kablolar kopa bilir veya birdaha altını takamaya bilirim

Adsız dedi ki...

kısaca en iyi çözüm 10 -25 liraya sotucu fan almak

ads
Blogger tarafından desteklenmektedir.