Band of Brother (KardeşlerTakımı)

Orjinal adıyla Band of Brother dizisi Türkçe karşılığı kardeşler takımı diyebiliriz. Açık söylemek gerekirse her ne kadar savaş filmlerini çok sevmesemde Band of Brothers son yıllarda izledğim en güzel dizilerden birisi.
Band of Brother, tarih yazarı Stephen Ambrose tarafından yazılmış kitapla aynı adla yapılmış dizi, 2. dünya savaşını sırasında Easy adlı bir takım askerin hikayesini anlatmaktadır. Dizi her ne kadar 2001 yılında çekilmiş olsa da halen dünyanın bir çok ülkesinde TV'lerde yayınlanmaktadır. Ayrıca sanıyorum ki uzun yıllar yine yayınlanmaya devam edecek.
Belki klasik bir deyim olacak ama hiç bir başarı tesadüfi değil tam tersi oldukça yoğun çalışma ile elde edilir. Diğer taraftan başarı için iyi bir ekibe ihtiyaç vardır. Band of Brother yapımınıda işte tam anlatmak istediğim gibi iyi bir ekip var. Filmin yapımcıları Steven Spielberg ve Tom Hanks... Bildiğiniz gibi bu ikilinin oskar ödüllü muhteşem bir filmi var; Er Ryan'ı Kurtarmak. Kısacası ekip zaten çok deneyimli ve konusunda lider kişiler.
Kısaca diziden bahsetmek gerekirse;
Dizi, II. Dünya Savaşı sırasında Amerikan ordusunun 506.Alay'ın 101.Hava Gücüne bağlı Easy Bölüğü askerlerinin yaşadıkları tecrübeler dikkate alınarak kurgulanmıştır.
Dizi, öncelikle, askerlerin temel eğitim aldığı Georgia'daki Toccoa kampından başlamıştır. Devamında ise Normandiya Çıkarması, Market Garden Harekâtı ve Bastogne Savaşı ve Berghof'taki Hitler'in kalesinin ele geçirilmesi gösterilmiştir..
Dizideki olaylar Ambrose'nin Easy Bölüğü'nden hayatta olanlar ile gerçekleştirdiği karşılıklı röportajlar ile şekillendirilmiştir. Ayrıca savaş sonrası hayatta kalan askerlerin yazdıkları kitaplardan da faydalanılmıştır.
Bence ölmeden önce seyredilecek dizilerden birisi.Dizinin fragmanını fikir sahibi olmanız için ekledim. Bağenirseniz google'dan aratırsınız. Bence diziden maksimum keyif almak istiyorsanız altyazılı olan versiyonunu izleyin. Yok ben illahi Türkçe dublaj izleyeceğim diyorsanız Band of Brothers Türkçe Dublaj versiyonunu izleyebilirsiniz.

Band of Brother (KardeşlerTakımı) Band of Brother (KardeşlerTakımı) Reviewed by Ömür Yılmaz on 13:49 Rating: 5

Hiç yorum yok :

ads
Blogger tarafından desteklenmektedir.