Projenize Ucuz Kredi İmkanı

Ekonomik yönden derinlik kazanmış ülkelerde finansal kaynak bulmak diğer ülkelere göre çok daha kolay ve alternatifi olan bir pazar. Eğer elinizde iyi bir projeniz varsa yatırımcı bulmak ve projeyi hayata geçirmek finansal kaynaklar sayesinde mümkün. Finansal kaynak diye ifade ettiğim şey kredi. Normal bankacılık kredisinden bahsetmeyeceğim, çünkü bununla ilgili bir çok banka zaten yeterince bilgi veriyor. Şimdi değineceğim konu bankacılık tabanlı girişimci - yatırımcı ilişkisi değil, son yıllarda büyük firmaların doğmasını sağlayan melek yatırımcılar.
Melek yatırımcılar ABD'de yıllardan beri girişimcilere fırsatlar sunuyorlar ve bu yatırımcılar sayesinde bugün dev firmalar ortaya çıktı ve çıkmaya devam ediyor. Aslına bakarsanız melek yatırımcıları bu kadar popüler yapan şey işte bu dev firmalar. Örnek vermek gerekirse google ve yahoo bir melek yatırımcı desteği dev birer bilişim firması oldular. Melek yatırımcıların en büyük farkı, kar'a ve zarara ortak olmalarıdır. Bundan dolayı eğer çok büyük bir finansal krediye ihtiyacınız varsa (örn: 10 milyon USD) melek yatırımcıların ilgi alanına girmiyor. Çünkü melek yatırımcıların riski diğer kredi veren yatırımcılara göre çok daha fazla. Bugün ABD'de yüzbinlerce kişi melek yatırımcılar tarafında sağlanan kredilerle istihdam edilmiş durumda. Dünya artık melek yatırımcıları takip ediyor.
Size melek yatırımcılar ile ilgili çok derinlemesine sıkıcı finansal bilgi vermeyeceğim. Melek yatırımılar ile ilgili iki önemli farka değineceğim.
- Melek yatırımcılar dünyanın en esnek kredi verenleridir.
- Melek yatırımcılar işinize de yardım eder. (ortak olma veya deneyimli yönetici atama)
- Melek yatırımcıların pek çoğu zarara ortakdır. Zarar ederseniz yatırım boşa gider.
- Melek yatırımcılar işsizliği önlemede ve ülke ekonomisinin gelişmesine katkı sağlar.
Ülkemizde de artık melek yatırımcılar ve onlarla ilgili bilgiler yavaş yavaş gün ışığına çıkıyor. Örneğin melek yatırımcılık ile ilgili dikkatimi çeken ilk şet TEB Kobi TV internet sitesinde ki video formatında yayınlanmış röpörtaj. Röpotajda labx Genel Müdürü melek yatırımcılar ve melek yatırımcılar ile girişimcileri buluşturma iş planını anlatıyor. Girişimciler için farklı ve çok yararlı bilgiler iletilmiş. Diğer taraftan bildiğim eski google çalışanı olan Aydın ŞENKUT ilk Türk melek yatırımcı. Eğer iyi bir projeniz varsa, kendinize güveniyorsanız, neden sizin de bir melek yatırımcınız olmasın? Fikriniz varsa, işinizi büyütmek istiyorsanız ve yeni iş fırsatlarından yararlanmak istiyorsanız iyi bir yerden kredi veya melek yatırmcı bulmanız gerekiyor.
Projenize Ucuz Kredi İmkanı Projenize Ucuz Kredi İmkanı Reviewed by Ömür Yılmaz on 11:13 Rating: 5

Hiç yorum yok :

ads
Blogger tarafından desteklenmektedir.