Bahçelievler Orman Korusu

Bahçelievlerde orman korusu diyer bir yer var. Yeni yerler arayanlar için güzel bir alan. Ben gidene kadar bu kadar fabrika arasında bu kadar bahsedilen bir yerin olabileceğine inanmıyordum. Alanın içerisi güzel dizayn edilmiş, yani para harcanmış. Ağaç ekimleri ve düzenlemeleri beğendim. Ayrıca etrafındaki fabrikaların mesai saatleri dışında tamamen durması o bölgenin sessizliğe gömülmesine neden oluyor.

Söylentilere göre bu alanın bir fabrikaya ait olduğu ve bu alanın belediyeye park alanı yapmak suretiyle bağış yaptığı, ancak bu kadar büyük bir alanın bağış olarak verilmesi her baba yiğidin yapabileceği bir durum değil. En kötü tahminle böyle büyük bir arazi parçası milyonlarca lira yapar.

İçerisinde basketbol sahası, tuvaleti, kendin pişir bölümü, mescidi, parkı, ağaçlık alanı, tahta masaları, bisiklet ve yürüyüş için uygun alanlar bulunan bu mekan gerçekten ormanlara kadar yorulmadan cızbız yapabilinecek bir alan.

Bir sonraki gezimde fotograflarını buraya ekleyeceğim, eğer sizin varsa imageshack e atın linkini yorumlayın, yayınlayalım.

Google Earth ile görmek için
Bahçelievler Orman Korusu Bahçelievler Orman Korusu Reviewed by Ömür Yılmaz on 05:05 Rating: 5

3 yorum :

Adsız dedi ki...

Her gittiğimde dahada kalabalıklaşıyor. İlk açıldığında çok tenhaydı, git gide duyulmaya başlanıyor ve beraberinde kalabalık.
Her şey bir yana parkı yapan mimarı tebrik etmek gerek. Çok farklı tarzlar oluşturmuş, estetiğe önem vermiş. İşletmecilerde konularla bire bir ilgileniyor, profesyonel davranıyorlar. Barbekü alanlarındaki davlumbaz iyi çekse daha güzel olacaktı. Duman davlumbazın dışına yayılıyor. Tabi emişle dumanı açık havada davlumbazda toplamak güç.
Akşam saatlerimde parka yaklaştığınızda mangal kokuları ve dumanlar yükseliyor. Memleketimin insanı hiç mangalsız durur mu?

Adsız dedi ki...

mekanı haritada göremiyorum gidenler güneşlide diyor park yenibosnada gözüküyor ama bir türlü yerini tespit edemedim bende ikisinin ortasındayım lütfen bana tarif edecek biri varmı?

Adsız dedi ki...

Ulaşmak için ne minibüs ne de otobüs var. Ancak kendi imkanlarınızla aracınızla gidilebilecek bir alan. Özellikle yaz günlerinde evlerde durulmadığı zaman akşam semaver çayı içerek serinlemek güzel oluyor, çevre halkının çok sık kullandığı bir mekan. Mümkünse hafta içi tavsiye edilir.

ads
Blogger tarafından desteklenmektedir.