Yazacak bir şeyin yoksa “mim”le…


Blog yazarları daha fazla ziyaretçi çekebilmek için ahbap çavuş ilişkilerinden dolayı sözde sosyal dayanışma yaparak bir konu seçip birbirlerine link vererek “mim”liyorlar. Bu mim konusu sayesinde bazı blog yazarları elde ettikleri trafik ve kazandıkları ahbap dost ilişkilerinin gazıyla kendilerini Türkiye’nin starı zannediyor. Konu öyle ayyuka çıktı ki blog dünyasından birkaç yazar kendisini star olarak ilan etmiş durumda!.. Bu tip kendini star olarak gören yazarlar, ne yazarsam okuyucu yiyor zaten düşüncesindedirler. Blog’un en güzel tarafı yazarın seçmiş olduğu siyaset, gündem, kişisel ajanda, spor, sanat, ticaret, işi gezi vs. gibi konudur, yani temadır.
Özellikle trafiği yüksek siteler için “MİM” için tehlikeli bir oyun diyebilirim. Ziyaretçi kaybına sebep verebilir. Veya ziyaretçi profilinde değişiklikler olabilir. Birde “MİM” olayında yazılan yazı sanki okuyucuya değilde pası atan kişiye istemeden de olsa yazılmış hissi verilmesi olayı dahada kopartıyor. Çünkü okuyucu kendisini dışlanmış hissedebilir. Nede olsa yazı pası veren kişi için yazılıyor. Bence bir blogcunun yapacağı en saçma şey “MİM” olayı. Yani bir blog sitesi kurmuşsun içine yüzlerce özgün şeyler yazmışsın sonra biri sana pası atıp filanca konunun açıklamasını sende yap diyor. Blog yazarları arası bir saadet zinciri. Ben blog sitelerini blog yazarının seçmiş olduğu tema ve bu tema üzerindeki hakimiyetine göre ziyaret ederim. Dizi filmleri yazan bir blogda “MİM”uğruna vay sen adada olsan yanına alacağın 3 şey ne olurdu gibi bir soruyu cevaplamak kadar aptalca ne olabilir. Tabi bu arada “MİM” ciler kızabilir, çünkü “MİM” olayının orjini biz değiliz, maalesef yabancı blog sitelerinden çarpımışız bu fikri. Tabii yabancılar yapmışsa süper bir olay hemen bizde yapalım muhabbeti bizde pek meşhurdur. “MİM” olayının bence en büyük faydası karşılıklı link vererek “pr” olayının yükseltilmesi. Ama bence buda saçma çünkü blog bir yarışma değildir. Siz kaliteli ve özgün bir şeyler yazarsanız ziyaretçiler mutlaka sitenize daha fazla uğrayacaklardır. Bu arada “MİM”ciler alınmasın benimki sadece masum bir eleştiri. Birde MİM ile ilgili son söz; Eğer sosyal bir olgu varsa MİM’leme yapılmasında bir sakınca görmüyorum. Örneğin “Terörü lanetleme”, “İhtiyacı olan okullara malzeme yardımları” “Sosyal yardımlaşma derneklerine destek” vb. gibi. Yazacak bir şeyiniz yoksa “mim”lemeyin, okuyun!..
Yazacak bir şeyin yoksa “mim”le… Yazacak bir şeyin yoksa “mim”le… Reviewed by Ömür Yılmaz on 12:05 Rating: 5

10 yorum :

Adsız dedi ki...

Bu konuyu ben de eleştirmiştim.
ama seninle farklı yönlerden yaklaşmışız. ha bence de o mantıklı bir şey değil. ama pr için bile olabilir ne olacak sanki. ya da yeni yeni ortaya çıkmaya çalışan blogları işaret edip bir işlev edinebilir demiştim.
ve arkadaşlar sağolsunlar yorumlarını dile getirdiler ve 2 farklı mim için 3 kişi tarafından mimlendim. değerlendirip yeni tanıdığım bloglara paslayacağım. böylece konu saçma olsa bile hiç değilse reklam yapmış olacağım.
bu da benim yorumum :)

Adsız dedi ki...

Vay be ! Sadece bravo diyorum. İşi o kadar güzel yakalamışsın ki tebrik ederim. Şimdi dürüstce söylemek gerekirse sana %100 cani gönülden katılıyorum. Arkadaşlar eş dost sağolsun mimliyorlar iyi güzel ancak şu an beni bekleyen 10 adet ayrı mim konum var. Tamda dedim ki kendi kendime tek bir yazıda 10 adet mimi yazayım ve altına not düşeyim ne olur canlarım beni kimse mimlemesin artık çünkü sitemin konseptinin dışına çıkmak istemiyorm. Çünkü bana gelen izleyen arkadaşlar bu tarzım için geliyor. E bu durumda da senin dediğinle hem fikirim. Eşi dostu kırmakta istemiyorum insanlar değer verip past atmış gözü ile bakmaya çalışıyorum. Yani sitemde senin de dediğin gibi izleyici sayısı yüksek sitelerinin linklerini yazmış olmam için bana pas attıklarını düşünmektense iyi niyetle düşünmeyi tercih ediyorum.Ancak dediğim gibi site konsepti dışına çıkıyor, cevap bekleyen yorumlarıma cevap yazma zamanım daralıyor, yeni yazı yazacağıma pas atmakla çalışıyorum,diğer blogları gezip yorum yazacakken tüm vaktimi pasa harcıyorum. Ne olur kimse alınmasın olaya benim gözümden baksın. Az sonra toplu pası giricem ve konuya son noktayı kibarca koyucam. Site konsepti dışına çıkmamak için ne olur beni mimlemeyin artık dostlar diyeceğim. Umarım kimse alınmaz darılmaz canım. Ancak senin belirttiğin örnekler gibi mimler olursa başımızın üstünde yeri var. Örnek daha önceki mimim İTÜ güneş takımı gibi… Güzel yazmışsın ellerine yüreğine sağlık canım.Sevgiler başarılar.

Adsız dedi ki...

Selamlar.Şimdi dostum ”mim”güzel bir olay ama son bir haftada işin çıvkı çıktı gerçekten benide bekleyen tam dört ayrı mim konusu var.Mesela ayda bir ya gelir ya gelmezdi ozaman sorun olmazdı.Ben genelde Politika,Siyaset yada Tiyatro sanat karışımı yapıyorum daha doğrusu ilk önce kendim için yazıyorum daha sonra da insanlar sahipleniyor.Ama ben mesela bu senin demiş olduğun bazı blogcular kendini star zannediyor lafına pek katılmıyorum.Ben kiminle ilişki içinde olsam hep güzel bir ortam yakaladık.Kendini öyle zannedenler varmı bilemem.Ana sayfamda tam üç tane mim var yarında kırmamak için son bir tane daha yazıcam daha sonra herkesden affımı isteyeceğim.Çünkü gerçekten işin rengi değişti.Tadı kaçtı son olarak bunu söylemek istiyorum.İyi bloglamalar.

Adsız dedi ki...

Volkancıkda bizle aynı konuda ve haklıda. Canım güzel yorumun için teşekkür ederim. Valla ben 78 liyim eşim Ömi yani Ömer’de 76 lı bizde hala çıtır sayılırız. abla demişsin sağol varol şaka maka blogcuların ablası diye nam saldık. Sağolsun güzel arkadaşlarımın güzel kalpleri. Eşine selamımı ilet özellikler el emeği göz nuru kategorimde modern şeylere yer vermeye çalıştım. Hatta evimde yaptıklarımı da koydum. İzlemek isterseniz Basında Eda Suner sayfamda en üstte videolarım var. Sevgiler

Ömür Yılmaz dedi ki...

Volkanalabaz alıntı:
Ama ben mesela bu senin demiş olduğun bazı blogcular kendini star zannediyor lafına pek katılmıyorum.Ben kiminle ilişki içinde olsam hep güzel bir ortam yakaladık.Kendini öyle zannedenler varmı bilemem.
Yukarıdaki alıntıda “mim” yazılarının “mim”i paslayana yazıldığı belli oluyor. Kendini star zannediyor lafı ne yazsam okunuyor düşüncesinden geliyor. Aşağılamak için değil mim ile içerikler örtüşmediği için ziyaretçiler esas konuları bulmakta zorlanıyor. Mimlerin çok okunduğunuda düşünmüyorum çünkü ziyaretçi birkaç satırdan sonras site içeriği ile ilgili olmadığını anlayınca yazıyı tam okumadan çıkıyor. Nerdenmi biliyorum? Kendimden :)
Eda hanım,
Nacizane eleştirimi olgunulukla yorumladığınız için teşekkür ederim. Bu arada çok hızlı aksiyon almışsınız. Bravo doğrusu. Eşim ve ben blog sitenize arada bir ziyarete geliyoruz zaten :)
Mücahit bey,
Yazınızı okudum aynı şeylerden bahsetmiyoruz. Siz mim ile ziyaretçi sayısı düşük sitelerin ön plana çıkması için biraz daha geniş tutulmasını tavsiye etmişsiniz. Ben ise kaliteli içerik bir gün mutlaka hak ettiği noktaya gelecektir diyorum.

Adsız dedi ki...

ustüne bastın son günlerde cılkı çıktı kırmamamk için bizde kabul ediyoruz hatta son mimmi kendim değil deniz hanıma yazdırdım. Bence mim blog kureyi geliştirmeli örnk:domaininizi neye göre seçtiniz gibi…
Daha öncede soylediğim gibi börtü böceğe mim olmaz=) güzel yakalamışsın aynı fikirdeyizzz

Adsız dedi ki...

Tunacan : Ben yazıcaklarımı mimler yüzünden yazamıyorum. Mimhane oldum

Adsız dedi ki...

güzel bi konuya değinmişsin..Bu mimleme olayi saçma sapan komik bişey zaten birbirlerinden link alma güdüsü ile doğmuş bişey…mimleme yapanlarda ayni kişiler etrafinda dönüp duruyo..Gerçek blogcularada yakişmiyo

Adsız dedi ki...

Mim olgusunun dışına çıkılırsa sonuç bu olur. Mim konularının özenle seçilmesi lazım, şu sıralar saçma sapan mimler dolaşıyor, yazmayıncada email yolluyorlar. Naparsın böyle durumda..!

Adsız dedi ki...

Merhabalar,
Gerçekten güzel bir konuya değinmişsiniz. “Spam Mim”ler yüzünden ilgiyi hakeden mimler arka planda kalıyor maalesef.
Paylaşımınıza Sağlık…

ads
Blogger tarafından desteklenmektedir.