Diriliş - The Revenant

Orjinal adıyla The Revenant firmi ülkemizde Diriliş ismi ile Ocak 2016 'da vizyona girecek. Şu an filmi google'dan arama yaparak bulabilirsiniz. Esasında filmi evde seyretmektense sinemada seyretmenizi ve sıkı giyinmenizi tavsiye ederim. Film başta sona, kar altında geçiyor, ayrıca çekimler doğal ışıktan yararlanılarak yapıldığı için renk, ışık ve çekim sırasında ki manzara gerçekten muhteşem.
Diriliş filmi seveni kadar sevmeyeni de olacağını düşünüyorum. Filmin çok iyi bir hikayesi olmasına rağmen, konunun yavaş ilerlemesi izleyicide ara ara sıkıntı yapabilir. Diğer taraftan film içinde ki manzara ise sıkıldığınızda imdadınıza yetişiyor. Diğer taraftan filmin boş rol oyuncusu Leonardo DiCaprio oyunculuğun sonuna kadar hak vermiş. Gerçek yaşantısında vejeteryen olan Leonsardo filmde bir hayvanın ciğerini çiğ çiğ yiyor.
Kısaca filmin konusuna gelirsek, 1823 yılında bir grup kürk avcılığı yaparken, kızılderili saldırısına uğrar. Leonardo çevreyi en iyi bilen kişi olduğundan onun yardımı grubun kalanı kaçmaya başlar. Ormanın derinliklerinde bir ayının saldırısına uğrayan Hugh Glass (Leonardo) ağır yaralanır ve durumu ekibi yavaşlatır. Ekipten bir grup yaralı Hugh'ün yanında kalır. Arkadaşlarında birisinin yaralı Hugh'ün yarı melez uğlunu öldürmesi ve Hugh'ü canlı canlı mezara atması ile intikam takibi başlar.
Filmi anlatayım diye çok spoiler verdim ama neyse ki sonunu söylemiyeceğim.
Film ile ilgili birkaç ilginç anektod; film esasında Samuel Jackson ile çekilmesi düşünülmüş ama Jackson kabul etmemiş. Filmin büçesi yaklaşık 60 milyon dolarken, doğal ışık ve filmin akışna uygun çekim zamanlaması filmi 130 milyon dolarlık bir maliyete çıkmasına sebep olmuş. Bu arada film çekimleri sırsında ekip içinde bir çok istifa ve işten çıkarmalar sebebiylede filmin uzamasına tuz biber ekmiş. Film Oscar öncesi vizyone gerieceği için açıkçası Oscar'da aday olacağını düşünüyorum. Diğer taraftan filmin müzikleri fena değil.
Her zaman olduğu gibi yazıyı filmin fragmanı ile sonlandırıyorum.
Diriliş - The Revenant Diriliş - The Revenant Reviewed by Ömür Yılmaz on 14:44 Rating: 5

Hiç yorum yok :

ads
Blogger tarafından desteklenmektedir.