Suburra Politik Bir Mafya Filmi

Bir filmde hem politika, hemde mafya ve hemde Vatikan bir arada olur mu? Olur hele bir de gerçek hayattan esinleme olursa tam olur. Dram, Gerilim ve Suç konusunu bir arada barındıran filminin adı da Suburra olur. Açık söyleyeyim bu tarz filmler içinde son yıllarda izlediğim en iyi film diyebilirim. Bir filmde mutlaka iyi insan olur ama bu filmde kimse iyi değil, filmin kahramanı yok, başrol yok bu filmde herkes ama herkes kötü. İşin içinde politika hele bir de mafta girerse bu çemberde nasıl iyi insan barınabilir ki? Ürkütücü derecede gerçek ve sansasyon yaratacak şekilde zincirleme olaylar serisi. Fransa - İtalya ortak yapımı olan Suburra 2015 yılının ekim ayında gösterime girdi ama sanırım beklediği ilgiliyi göremedi. Eğer öyleyse yazık olmuş bu filme.
Steffano Sloina'nın yönetmiş olduğu, Pierfrancesco Favino, Greta Scarano, Jean-Hugues Anglade'nin başrollerini paylaşmış olduğu filmin gerek konusu, gerek oyuncuları ve yapımı olarak bence kusursuz bir hikaye ve gerçekliğe sahip,  Dönemin italya Başbakanı Berlusconi'nin istafa etmeden hemen öncesinde, Politikacılar, Vatikan ve Mafyanının ortak olarak İtalyada Ositya kısını, Las Vegas benzeri kumarhane merkezi yapmak için aralarında ki iş birliği ve çıkar çatışmalarını konu alıyor. Politikacılarından birisinin sex düşkünlüğü işe başlayan ve bir eskort kızın yüksek dozda uyuştucu alması ve ölmesi ile tüm yapılan plan bir anda karışır.
Film açık söylemek gerekirse bazı sahnelerden dolayı 15 yaşından küçüklerin seyretmesini ayrıca ailecek seyredilmesini önermiyorum. Bunun dışında bugün politikada ki yaşanan yalan hırsızlığın hangi boyutlara ulaştığı hakkında filimin size bir çok fikir vereceği kanısındayım. Özet olarak bir solukta izlenecek bir film.
Eğer filim izlediyseniz ve beğendiyseniz şimdi sıkı durun... Netflix 2017 yılında filmi dizi olarak televizyona taşıyacak.
Her zmaan olduğu gibi tavsiye ettiğim filmin fragmanını beğeninize sunuyorum.

Suburra Politik Bir Mafya Filmi Suburra Politik Bir Mafya Filmi Reviewed by Ömür Yılmaz on 15:08 Rating: 5

Hiç yorum yok :

ads
Blogger tarafından desteklenmektedir.