Genetik Kodlar İnternetten İndirilebilecek mi?

ABD’li mucit ve fütürolog Ray Kurzweil’e göre evet. Bir gazetede okuduğum bu haber çok ilgimi çekti. İnsanlığın ölümsüzlüğe olan takntısı malum. ABD’li bilim adamı Kurzweil’e göre gelecekte teknoloji öyle bir noktaya gelecekki genetik kodlarımız internetten indirilebilecek. ABD’nin en büyük kaşiflerinden biri olan Kurzweil gelecekle ilgili tasarımlarına öylesine kafayı takmış ki kafasındakileri hayata geçirecek bir üniversite Temmuzda açılacakmış. Google’ın sponsorluğunda kurulan Singularity (Teklik ) isimli üniversitede biyoloji, nano ve nero bilimler ve yapay zekayla ilgili önemli bilim adamları eğitim verecekmiş. Üstelik üniversite yoksulluk, açlık ve küresel ısınma gibi sorunlara da çözümler üretecek. Bil Gates’in yapay zeka ile ilgili en iyi öngörüde bulunan insan olarak tanımladığı Ray Kurzweil’e göre 2029 yılında bilgisayarlar insanlar gibi sohbet edebilecek, 2035 yılında ise insan beyniyle bilgisayarlar birleşecek. Kurzweil’in öngörüsüne göre gelecekte üretilecek nanobot adını verdiği hücre boyutundaki robotlar sonsuza kadar genç kalmamızı sağlayacak. Milyonlarca nanobotun damarlarımızda dolaşarak kemikleri, kasları ve vücudumuzun başka bölümlerini tamir edeceğini böylece hep genç kalacağımızı söyleyen Kurzweil, gelecekte sağlık sektörünün ve ilaçların bilgi teknolojisi ile birleşeceğini de vurguluyor.

Gençlik yıllarında ilk dönem elektronik klavyeler yapmayı başaran Kurzweil daha sonraki yıllarda körlerin okuyabilmesi için basılı eserleri tarayıp okuyabilen bir makine icat etmiş. Hatta makinenin ilk müşteriside daha sonra yakın arkadaş olacağı ünlü şarkıcı Stevie Wonder olmuş. 61 yaşındaki Kurzweil gelecekle ilgili öngörülerine öylesine inanıyormuşki 15 sene içindegerçekleşeceğini düşündüğü biyolojimizin yeniden programlanabildiğini gözleriyle görebilmek için özel hayatına ve sağlığına inanılmaz dikkat ediyormuş. Sürekli vitamin ve anti-aging kürleri kullanıp haftada bir gününü de çeşitli tıbbi alaşımlarla beslenmek için hastanede geçiriyormuş.
Genetik Kodlar İnternetten İndirilebilecek mi? Genetik Kodlar İnternetten İndirilebilecek mi? Reviewed by Ömür Yılmaz on 03:41 Rating: 5

Hiç yorum yok :

ads
Blogger tarafından desteklenmektedir.