Tuhaf Yasaklar

Dünyanın çeşitli ülkelerindeki tuhaf yasakları duymuş muydunuz ? İnternette yapılan bir araştırmaya göre farklı ülkelerdeki en tuhaf yasaklar şöyle ;
İtalyada güvercin beslemek. Yasağın uygulanma şekli şehirden şehre değişiyor. Fakat yasağın en katı olduğu şehir Venedik. Güvercinlerin tarihi yapılara pislemesinden bıkıp usanan yetkililer güvercin beslemeyi yasaklamış.Güvercin besleme suçunun cezası 50-600 dolar arası değişiyor.
Almanya'da otobanda durmak. Eğer Almanya'da benzininiz biter ve otobanda durursanız yasak. Aracınızdan inip yürümek isterseniz bu da yasak. Cezası ise 100 dolar.
Tren istasyonlarında öpüşmek. Fransa'da tren istasyonlarında sevgi gösterileri 1910 dan beri yasak. İngiltere'nin kuzeybatısında ise tren istasyonlarında öpüşmek yasaktır ibareleri yer alıyor. Bu yasakları çiğnemenin belli bir para cezası yok ama görevliler gelip sizi istasyondan atabilir.
Kirli araba kullanmak. Moskova'da kirli araba kullanmak istiyorsanız 100 doları gözden çıkarmanız gerekiyor.
Taylanda üstsüz araç kullanmanın cezası 10 dolar.
Singapurda ise sakız çiğnemek, yerlere tükürmek, sifonu çekmemek gibi davranışların her birinin cezası 100 doları geçiyor.
Tuhaf Yasaklar Tuhaf Yasaklar Reviewed by Ömür Yılmaz on 13:35 Rating: 5

Hiç yorum yok :

ads
Blogger tarafından desteklenmektedir.